streda 25. apríla 2012

Módna návrhárka


Budem módna návrhárka

Aj teba láka nablýskaný svet predvádzacích mól? Nemyslím teraz na modeling, ale na ešte príťažlivejšie, väčšiu slávu prinášajúce povolanie: aj ty by si bola rada módnou návrhárkou?
Stať sa módnou návrhárkou nie je náhodou snom každého dievčaťa. Podľa mnohých majú šancu stať sa ňou iba dievčatá zo zahraničia. Ale nesmieš veriť pochybujúcim! Ak si skutočne talentovaná, aj doma sa pred tebou môžu otvoriť dvere. Stačí, ak ti spomeniem meno Natálie Benkovej, ktorá študovala v Londýne a dodnes je vedúcou módy v magazíne Eva. Natália má svoj jedinečný, osobitný štýl a záleží jej na kvalitnej móde. Tak čo, všakže je to dostatočná inšpirácia aj pre teba...

Príliš neskoro?

Nemá pravdu ten, kto tvrdí, že si toto povolanie už zmeškala. Toto nie je ako tanec a dá sa do toho pustiť aj neskôr. Ani Natália nezačínala v škôlke...
Zvyčajne si módni návrhári a návrhárky záujem o módu prinesú ešte z domu. Ich mami alebo príbuzné veľa šili, štrikovali a ako malé deti ich obliekali do krásnych šiat. Alebo práve naopak, nikdy nemali peniaze na vkusné a módne veci, preto si povedali, že si ich vytvoria samy podľa svojho vkusu. Lenže talent a kreativita sa nemusia objaviť už v detstve. Niektorí sa pre tento odbor definitívne rozhodnú až po maturite.
anniekim1.jpg, 51kB

Dobrá škola

Módne návrhárstvo sa oplatí študovať v škole s dobrou reputáciou, kde si už počas štúdia môžeš vytvoriť sieť užitočných kontaktov. Na Slovensku sa dá študovať v Bratislave na Vysokej škole výtvarných umení, v Trenčíne odbor módne návrharstvo a je ešte mnoho ďalších možností. Stačí len hľadať na nete. Ak by si sa chcela učiť vo svete, najlepšie miesta na to nájdeš v Londýne, Miláne či Paríži. Samozrejme, nie je to za babku, ale ak máš naozaj talent a chuť učiť sa, môžeš získať rôzne štipendiá.

Súťaž

Vo svete módy je súťaž obrovská, len málo nových ľudí sa dokáže v tomto svete presadiť. Existuje mnoho veľmi talentovaných mladých ľudí a je ťažké vyniknúť, a preto je najlepším spôsobom, ako sa presadiť, spolupráca. Skús sa niekam prihlásiť, porozprávaj sa s ľudmi z brandže a ukáž im svoje doterajšie práce. Stratiť tým nič nestratíš, môžeš len získať. Aj keď ťa najprv odmietnu alebo ti povedia, že sa máš ešte čo učiť, nedaj sa odradiť. Aj táto skúsenosť ťa posunie o krok vpred.

Dobré rady

Ak máš pocit, že sa chceš venovať módnemu návrhárstvu, tak musíš byť veľmi vytrvalá a odhodlaná. Najprv sa na to dobre vyspi. Ak sa budeš chcieť venovať móde aj na druhý deň a vieš si predstaviť to množstvo práce, ktoré ťa čaká, tak sa na to ešte raz vyspi. Ak sa tomu budeš chcieť venovať aj na tretí deň, tak kresli, sleduj módu, študuj jej históriu a vyber si školu, kde sa naučíš základy tohto krásneho, ale veľmi náročného povolania.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára