streda 25. apríla 2012

90. roky


Deväťdesiate roky – Kam ten svet speje?

Na počiatku 90. rokov si šiel každý za svojím a presadzoval vlastný štýl. Nič jednotné neexistovalo. Riešila sa ekológia a tak sa začali vyrábať nové syntetické materiály, ktoré vyzerli ako prírodné. Prestalo sa rozlišovať medzi sezónnymi, dámskymi a pánskymi materiálmi.
Muž je sa stal absolútnou súčasťou módy. Vždy sa tvorilo predovšetkým pre ženy a muži vyjadrovali skôr duchovnú stránku.
2122359.jpg, 97kB
Moderé sú lesbičky a gayovia, ktorých obrázky sú v reklamách, televízii a časopisoch. V tejto dobe dochádza aj k parodovaniu značiek.
Veľkým hitom v tejto dobe sú topmodelky ako Naomi Cambell, ktoré nemohli nebyť súčasťami všetkých významných akcii.
Tento svet zachvátila reklama. Ak sa chcú módni návrhari udržať vo svojich pozíciach musia sa neustále ukazovať na verejnosti, rôznych akciách a ak to ide tak v spoločnosti krásnych žien a mužov.
Móda je inšpirovaná pouličným štýlom grunge – podľa vzoru kapiel ako Nirvana, Pearl Jam alebo Soundgarden sa mladí obliekajú vyblednutého a zničeného oblečenia. Toto chceli módni návrhari využiť, avšak nikomu sa nechcelo míňať peniaze na také handry.
Idolo sa stávajú vychrtlé modelky a to je aj jedna z príčin prečo v sú v dnešnej dobe také veľké problémy s anorexiou. V prítomnej dobe sa začína presadzovať reálna žena a jej nedokonalosti.
<
vivienne-westwood-yves-saint-laurent-srdieckove-topanky.jpg, 51kB
Do popredia sa dostávajú traja veľmi talentovaní Briti: John Galliano, Stella McCartney a Alexander McQueen.
samantha-fox-modelka-spevacka-sexi-bielizen.jpg, 70kB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára